Pınar Et 2023 yılında karbon ayak izini yüzde 5,4 azalttı
Türkiye’nin ilk özel giriÅŸim entegre et tesisi olarak kurulduÄŸu günden bu yana sorumlu üretici kimliÄŸinden ödün vermeden çalışan Pınar Et, 2050 yılı sonuna kadar karbon nötr kuruluÅŸ olma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Pınar Et, üretim tesislerinde 30 milyon TL’nin üzerinde yatırımla, 2023 yılındaki toplam elektrik tüketiminin yüzde 10’unu yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edip, karbon ayak izini yüzde 5,4 azalttı.
Dünyanın 30 farklı ülkesindeki milyonlarca sofraya saÄŸlıklı ve lezzetli ürünlerini götüren Pınar Et, tüketim sürecindeki hassasiyetini sürdürülebilirlik temelli üretimle buluÅŸturmaya devam ediyor. 30 milyon TL’nin üzerinde yatırımla, 2023 yılındaki toplam elektrik tüketiminin yüzde 10’unu yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edip, karbon ayak izini yüzde 5,4 azaltan Pınar Et, 2050 yılı sonuna kadar karbon nötr kuruluÅŸ olma hedefine adım adım yaklaşıyor.
Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, üretim tesislerinde yapımı 2023 yılında tamamlanan, 1,77 MWp kurulu güce sahip GES yatırımınıntoplamda 20 bin metrekarelik santral sahasında bulunduÄŸunusöyledi. Hüseyin Demir, 2050 yılında karbon nötr kuruluÅŸ olma yolundaki hedeflerine ulaÅŸmak için bundan sonra da sürdürülebilirlik temelli yatırımlarının süreceÄŸini belirterek,“2030 yılı sonuna kadar sera gazı emisyonu yoÄŸunluÄŸunu %30 ve su ayak izini de %15 azaltmayı hedefliyoruz. Enerji verimliliÄŸini artırırken yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmayı sürdüreceÄŸiz.” dedi.
Doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz
Sürdürülebilirlik uygulamalarıyla hem sektörde hem de Türkiye’deki üretimin her alanında bu uygulamaların yaygınlaÅŸmasında da öncü olmayı hedeflediklerini belirten Hüseyin Demir“Sürdürülebilirlik amaçlarımız doÄŸrultusunda, dünyadaki geliÅŸmeleri ve iyi uygulamaları yakından takip ediyor, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu stratejiler geliÅŸtirmeye çalışıyoruz. İklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, enerji verimliliÄŸi, yenilenebilir enerji, su ve atık su, döngüsel ekonomi, atık ve biyoçeÅŸitlilik alanlarında projeler gerçekleÅŸtirmeye ve doÄŸal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaya devam edeceÄŸiz. Åžirketlerin ve ÅŸehirlerin çevre performansları ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸine yönelik stratejileriyle ilgili önemli bilgileri ölçme, açıklama, yönetme ve paylaÅŸmaları için kurulan Karbon Saydamlık Projesi CDP’ye her yıl İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi ve Su GüvenliÄŸi konularında raporlama yapıyoruz. Bu doÄŸrultuda Pınar Et, “Yönetim” seviyelendirmesi içinde yer alarak, kâr amacı gütmeyen bu uluslararası kuruluÅŸ tarafından su güvenliÄŸi alanında C, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi alanında B notuyla derecelendirildi.” diye konuÅŸtu.
Yorumlar (0)
Gülsu Sağ
En doğru ve en kaliteli haberi yansıtan Gez Medya'ya teşekkürler. Bir Ege'li olarak Tunç Soyer'i canı gönülden destekliyoruz.