İş insanı Asil Nadir hayatını kaybetti...
Ünlü iÅŸ insanı Asil Nadir, 83 yaşında yaÅŸamını yitirdi. Solunum yolları sorunları nedeniyle tedavi gören Nadir, yoÄŸun bakımda geçirdiÄŸi sürecin ardından bugün hayatını kaybetti.
Asil Nadir, 1941 yılında Kıbrıs’ın Lefke ÅŸehrinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öÄŸrencisiyken ailesiyle birlikte 1961’de Londra’ya taşındı. Burada iÅŸ hayatına atılarak Wear Well konfeksiyon ÅŸirketini satın aldı.
1985 yılında Manisa’da Vestel Elektronik ÅŸirketini kurdu ve Türkiye’deki ilk Pizza Hut ÅŸubesini açtı. Medya sektörüne adım atan Nadir, Günaydın gazetesini satın alarak Türkiye’de de ismini duyurdu. Daha sonra GüneÅŸ ve Tan gazeteleri ile Nokta dergisini de bünyesine kattı.
1990 yılında İngiltere’de Sunday Times tarafından yayınlanan zenginler listesinde yer alan Nadir, İngiltere’de “Kraliçeden zengin Türk”, Türkiye’de ise “Özal’ın prensi” olarak biliniyordu. Åžirketlerinin batması sonrasında 1993 yılında KKTC’ye kaçtı. 2010 yılında İngiltere’ye giden Nadir, 2013’te kalan 5 yıllık cezası için Türkiye’ye gönderildi.
Asil Nadir, suçu iÅŸlediÄŸi tarihte yürürlükte olan ve kamuoyunda ”RahÅŸan Affı” olarak bilinen 4616 sayılı ÅŸartla salıverme ve erteleme yasasından faydalanarak özgürlüÄŸüne kavuÅŸtu.
Asil Nadir Kimdir?
Asil Nadir, 1941 yılında Lefke'de dünyaya geldi. Ailesi 1961'de Londra'ya taşındığında, Asil Nadir İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öÄŸrencisiydi. Ancak okulu bırakarak iÅŸ hayatına atıldı ve Londra merkezli Wear Well konfeksiyon ÅŸirketini satın aldı.
Sunday Times dergisi, onu dünyanın en zengin insanları arasında 11. sıraya yerleÅŸtirmiÅŸti. İngiltere'de "Kraliçeden zengin Türk", Türkiye'de ise "Özal'ın prensi" olarak tanınıyordu. 1988'de Günaydın gazetesini satın alarak Türkiye'de de adını duyuran Nadir, GüneÅŸ ve Tan gazeteleri ile Nokta dergisini de satın aldı. Türkiye'de çok sayıda yatırımı bulunan Nadir, ÅŸirketlerinin batmasının ardından 1993'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yerleÅŸti. 2010 yılında İngiltere'ye döndü ve 2013 yılında Türkiye'ye gönderilerek kalan 5 yıllık cezasını çekmeye baÅŸladı.
Yorumlar (0)
Gülsu Sağ
En doğru ve en kaliteli haberi yansıtan Gez Medya'ya teşekkürler. Bir Ege'li olarak Tunç Soyer'i canı gönülden destekliyoruz.